top of page

Met verschillende belangen voor één doel


Constructief samenwerken én met elkaar één resultaat neerzetten. Ook als iedereen met eigen belangen aan tafel zit. Multi stakeholder samenwerking, zoals dat met een mooi woord heet. De ToP® Action Planning methode blijkt steeds weer een effectieve methode om met een diverse groep in een aantal creatieve en gestructureerde stappen een evenement of project vorm te geven en te plannen. Inclusief en participatief. Of het nu gaat om het organiseren van een wijkfeest of het opleveren van een bouwproject.

Deze methode helpt teams en groepen om tot een gezamenlijke en realistische planning te komen. En aandacht te hebben voor zowel de harde (planning & afspraken) als zachte (relaties) kant van een samenwerking.

Afgelopen maanden begeleidde ICA Nederland diverse projecten waarbij ProRail samen met andere partijen werkt aan het realiseren van onderdoorgangen in heel Nederland. De Action Planning methode was de basis onder al deze sessies. Actieve deelname, commitment, eigenaarschap en consensus als onderdeel van het resultaat.

Bastiaan Sommeling, Projectmanager Prorail: “De begeleiding door ICA tijdens een aantal PSU’s (project start-ups) heb ik ervaren als een hele fijne combinatie van structuur en vrijheid. Door stil te staan bij wat geweest is en daarna de blik op de toekomst te richten ontstaat commitment met een mooie fundering. ICA onderscheidt zich daarbij door op het niveau boven de inhoud scherpe en juiste vragen te stellen zodat verschillen inzichten en prioriteiten helder worden. En door de sticky wall ;-)”.


Andere berichten
bottom of page