top hanze hogeschool .jpg

Sticky Wall

Onmisbaar voor iedere facilitator: de Sticky Wall (3 x 1,5 m): hét zelfklevende doek dat een groot werkoppervlak biedt voor begeleiding van groepen met de ToP® methodes van ICA,   presentaties én alle andere vormen van (visuele) facilitatie. 

Gemaakt van sterk, lichtgewicht en duurzaam materiaal (ripstop nylon), is dit doek ideaal om mee te nemen en eenvoudig om op te hangen. Kosten; € 47,50 excl. btw en verzendkosten.

Om je sticky wall plakkend te maken, spray je de sticky wall in met Repositionable Spray Mount (3M). Deze spray is verkrijgbaar in de betere kantoorvakhandel en bij ons voor €17,50 excl. btw en verzendkosten. 

 

Gebruiksaanwijzing Sticky wall (NL)

Instructions Sticky Wall (EN)

Het ontstaan van de sticky wall

"Carol Fleishman demonstreerde de eerste versie van de sticky wall in 1990 in New Orleans met spuitlijm op een flip chart.  Vervolgens werd "Photographers Back Drop paper" en “bulletin board paper" gebruikt. Beide waren bewerkelijk om te maken en op te bergen.  In 1995 ging een  ICA collega, Jennifer Vanica, voor een facilitatieklus naar Cairo en zij zocht naar een makkelijker vervoerbaar materiaal, in die tijd een fluwelen doek. Bij terugkomst kwam haar assistent op het idee om het lichte synthetische materiaal te gebruiken. Dit werkte perfect en zo was de huidige versie geboren. In beginsel werd hij enkel aangeschaft door klanten die in de ToP werden getraind, maar inmiddels wordt hij gebruikt door vele andere procesbegeleiders, werkzaam op vele terreinen en is het een trademark van ICA geworden."