Algemene voorwaarden ICA Nederland  | Privacy Statement  |  © 2017 door ICA Nederland

Sticky Wall

Onmisbaar voor iedere facilitator: de Sticky Wall (3 x 1,5 m): hét zelfklevende doek dat een groot werkoppervlak biedt voor begeleiding van groepen met de methodes van ICA's Technology of Participation (ToP®),  presentaties én alle andere vormen van (visuele) facilitatie. 

Gemaakt van sterk, lichtgewicht en duurzaam materiaal (ripstop nylon), is dit doek ideaal om mee te nemen en eenvoudig om op te hangen.

Kosten; € 47,50 excl. btw en verzendkosten.

Om je sticky wall plakkend te maken, spray je de sticky wall in met Repositionable Spray Mount, van bij voorkeur het merk 3M. Deze spray is verkrijgbaar in de betere kantoorvakhandel, online in diverse shops en bij ons voor €17,50 excl. btw en verzendkosten. 

Bestellen? 

Stuur  een mailtje met je (bedrijfs-)naam, adres, postcode en telefoonnummer naar info@icanederland.nl, je ontvangt dan een factuur en zodra deze betaald is gaat de sticky wall (indien gewenst met lijmspray) op de bus.

 

De voordelen van de sticky wall:

  • Een groot werkoppervlak waardoor je zowel grote flip-over papieren als kleine papieren kunt ophangen en verplaatsen. 

  • Ideaal in situaties waarbij je geschreven ideeën op papier wil groeperen en hergroeperen.

  • Het is licht en extreem duurzaam.

  • Het kan steeds opnieuw worden gebruikt en het is makkelijk te vervoeren. 

 

Tips voor gebruik:

  • Om het doek goed te benutten is de eerste keer goed inspuiten belangrijk. Zorg dat het volledig doek op de grond ligt.  Om te voorkomen dat er spray op de grond komt leg je onder de randen van het doek kranten. Vervolgens spay je het doek in met een paar lagen. Volg de aanwijzingen op de spuitbus voor de juiste afstand van de spuitbus tot het doek en de juiste wachttijd tussen spraybeurten. Spray in een goed geventileerde ruimte.

  • Je kunt de sticky wall zo vaak bijspuiten als nodig is om extra plakkracht te genereren, dit is niet voor ieder gebruik nodig. De sticky wall kun je ook inspuiten terwijl het aan de muur hangt. Zorg er dan voor dat er papier op de grond ligt, zodat er geen lijm op de grond belandt. De sticky wall is goed wanneer deze plakkend genoeg is om papier vast te houden, maar het niet moeilijk is om ze er weer af te halen.

  • Om de sticky wall te gebruiken; bevestig deze op een brede, vlakke muur. Gebruik brede papiertape, deze is veilig te gebruiken voor de meeste geverfde muren en is gemakkelijk te verwijderen van de muur en het doek. 

  • Om te voorkomen dat papier van het doek dwarrelt, positioneer de sticky wall plat tegen de wand en weg van luchtstromen.

  • Om de sticky wall schoon te houden, vouw de sticky wall altijd op met de plakkende zijde aan de binnenkant; let op dat de plakkende zijde niet de grond of andere stoffige oppervlaktes raakt.

  • Het is veel makkelijker om de sticky wall op te hangen en af te halen met hulp, maar het lukt je ook alleen.

Het ontstaan van de sticky wall

"Carol Fleishman demonstreerde de eerste versie van de sticky wall in 1990 in New Orleans met spuitlijm op een flip chart.  Vervolgens bedachten andere ICA facilitatoren om het uit te proberen op "Photographers Back Drop paper" en Marilyn Oyler ging verder met experimenteren op “bulletin board paper". Beide was nogal bewerkelijk om te maken en op te bergen.  In 1995 ging een  ICA collega, Jennifer Vanica, voor een facilitatieklus naar Cairo en zij testte vele materialen die wat makkelijker te vervoeren waren. Die trip gebruikte ze een fluwelen doek en bij terugkomst kwam haar assistent op het idee om het lichte synthetische materiaal te gebruiken. Dit werkte perfect en zo was de huidige versie geboren. In beginsel werd hij enkel aangeschaft door klanten die in de ToP werden getraind, maar inmiddels  wordt hij gebruikt door vele andere, werkzaam op vele terreinen en is het een trademark van ICA geworden.