WP_20171201_15_13_43_Pro.jpg

Facilitatie Training

 

Faciliteren kun je leren..

Wij bieden een opleidingstraject (5 x 2 dagen + coaching on the job) aan voor iedereen die team,- of groepsbijeenkomsten op een effectievere en participatieve wijze wil faciliteren en daarvoor op zoek is naar handvatten en inspiratie.

Na ieder blok staan de trainers tot jouw beschikking om gezamenlijk bijeenkomsten te ontwikkelen, jouw klankbord te zijn of indien dat jouw wens is mee te lopen in jouw praktijk.

 

Blok 1: Basis Facilitatie training

We starten met onze visie op faciliteren en jouw rol als facilitator. Je leert de ToP®  Focused Conversation  kennen en toepassen, deze biedt je een stevige houvast voor het begeleiden van effectieve gesprekken, maar ook voor het opzetten van een waardevolle bijeenkomst. Tevens gaan we aan de slag met de ToP® Consensus Workshop, welke je concrete handvatten biedt om met een groep gestructureerd een concreet resultaat te bereiken.

 

Blok 2: Meer ToP® methodes: Action Planning en Wall of Wonder

In deze training doorlopen we twee andere ToP methodes: de ToP® Action Planning  helpt om gezamenlijk een project duidelijk te krijgen en te plannen en met de ToP® Wall of Wonder kijk je objectief naar gebeurtenissen en ervaringen uit het verleden, om ieders inspanningen te erkennen, prestaties en tegenslagen te onthullen en kritische lessen voor de toekomst te trekken.

Blok 3: Het ontwikkelen van bijeenkomsten die écht werken.

Hoe ontwikkel je bijeenkomsten die resultaatgericht, maar ook leuk en interactie zijn. We bieden niet alleen een structuur, maar proberen ook een breed scala aan werkvormen uit zodat je uiteindelijk met een flink gevulde rugzak weer volgende bijeenkomsten kunt ontwikkelen. Tevens leren we je de basis van visueel faciliteren, oftewel hoe creëer je flipcharts die ondersteunend zijn aan je verhaal in plaats van afleidend en onleesbaar.

 

Blok 4: Jouw rol als facilitator & het sturen van de groepsdynamiek

Inmiddels heb je wat ervaring opgedaan met het faciliteren van groepen, en is het tijd geworden om stil te staan bij jouw rol als facilitator, maar ook over hoe je met conflict omgaat en de groepsdynamica positief kunt beïnvloeden. Hiervoor gebruiken we onder andere onze ervaring in Proces Work.  

 

Blok 5: De ToP Strategische Planning

We sluiten deze serie af met de ToP® Participatieve Strategische Planning, deze methode helpt teams en organisaties op gestructureerde wijze toekomst plannen te bedenken en met inachtneming van de obstakels een concreet plan van aanpak met diverse strategische richtingen voor de toekomst te creëren.

 

De basis van onze opleiding is gestoeld op ICA’s Technologie of Participation® en wij gebruiken ook een breed scala aan andere methodes en technieken.

Trainingen op maat

In de afgelopen (20!) jaar hebben we voor vele verschillende partners trainingen en workshops op maat ontwikkeld. Neem voor jouw specifieke wensen contact met ons op via info@icanederland.nl.

"Leren faciliteren met een gemak en kracht dat commitment creëert"
Wat onze klanten zeggen:

"Het was geweldig, jullie training. Wij hebben dinsdag meteen zowel de ORIB als de Consensus workshop toegepast op ons eigen team, voor een strategiebijeenkomst die al gepland stond. Beiden werkten fantastisch en de sessie heeft heel veel opgeleverd. Ik kan niet wachten om de methodiek op meer plekken toe te gaan passen."

Irith Koster

TACT adviseurs

"De Action Planning training geeft heel praktisch handen en voeten aan het co-creatief in beweging krijgen van groepen. Waardevolle dag waarna je met kennis en kunde aan de slag kunt!"

Edo van der Kuur

Adviseur Berckeley Square

"In februari volgde ik de ToP training van ICA en een week later heb ik de methodieken in praktijk gebracht. Het was een groot succes. De ORIB maakte de dag een 'complete dag' met van begin tot eind een echte structuur en met mijn team heb ik de Consensus Workshop gedaan. Mensen vonden het creatief, voelden zich uitgedaagd en er kwamen mooie dingen uit die we direct hebben omgezet in ACTIE!"

Annelies Esveld

Begeleider Individueel Wonen, Regio Nijmegen

“Volg de ToP trainingen als je een groep mensen echt concreet wil ondersteunen, zodat men komt tot concreet plan waarover zij volledig eigenaarschap hebben.” 

Lysbeth Nicolai

Opbouwwerker, Achtkarspelen Kearn Welzijn

Please reload