WP_20171201_15_13_43_Pro.jpg

Facilitatie Trainingen

 

Faciliteren kun je leren..

Wij bieden trainingen aan voor iedereen die team,- of groepsbijeenkomsten op een effectievere en participatieve wijze wil faciliteren en daarvoor op zoek is naar handvatten en inspiratie. Na ieder blok staan de trainers tot jouw beschikking om gezamenlijk bijeenkomsten te ontwikkelen, jouw klankbord te zijn en indien gewenst mee te lopen in jouw praktijk.

Planning:

Basis Facilitatie training:                          27 en 28 oktober 2022, Amsterdam

Deep Democracy Level 1:                       1 en 2 december 2022, Amsterdam

Facilitatie training, verdieping:               26 en 27 januari 2023, Amsterdam 

De 3 modules vormen samen een geheel; naar wens kunnen ze ook los gevolgd worden. Bij deelname aan 1 training zijn de kosten 650 euro, bij deelname aan 2 trainingen 600 euro per training, en bij deelname aan 3 trainingen 550 euro per training, alle genoemde prijzen zijn excl. btw. 

Basis Facilitatie training

We starten met onze visie op faciliteren en jouw rol als facilitator. Je leert de ToP®  Focused Conversation  kennen en toepassen, deze biedt je een stevige houvast voor het begeleiden van effectieve gesprekken, maar ook voor het opzetten van een waardevolle bijeenkomst. Tevens gaan we aan de slag met de ToP® Consensus Workshop, welke je concrete handvatten biedt om met een groep gestructureerd een concreet resultaat te bereiken.

Deep Democracy Level 1

Wil je kennismaken met de methode om de volle potentie en wijsheid binnen een groep naar boven te krijgen en te benutten en leren werken met de praktische 5-stapsmethode om dat proces te begeleiden? Deep Democracy is bedoeld voor iedereen die met dynamiek binnen groepen te maken heeft. In level 1 wordt de theorie van Deep Democracy behandeld. Daarnaast krijg je de volledige toolset aangereikt om in de praktijk aan de slag te kunnen. In elk volgend level werk je aan een verdere uitbreiding van je skills als facilitator. Je wordt door Lewis Deep Democracy gecertificeerd bij deelname.

Verdiepende facilitatietraining 

In deze training kijken we niet alleen terug naar jullie ervaringen tot nu toe, maar doorlopen we ook twee andere ToP methodes. De ToP® Action Planning  (helpt om gezamenlijk een project duidelijk te krijgen en te plannen) en  de ToP® Wall of Wonder (waarmee je objectief naar gebeurtenissen en ervaringen uit het verleden kijkt, om ieders inspanningen te erkennen, prestaties en tegenslagen te onthullen en kritische lessen voor de toekomst te trekken).

Trainingen op maat

In de afgelopen 20 jaar hebben we voor vele verschillende partners trainingen en workshops op maat ontwikkeld. Neem voor jouw specifieke wensen contact met ons op via info@icanederland.nl.

"Leren faciliteren met een gemak en kracht dat commitment creëert"

Wat onze klanten zeggen:


"Het was geweldig, jullie training. Wij hebben dinsdag meteen zowel de ORIB als de Consensus workshop toegepast op ons eigen team, voor een strategiebijeenkomst die al gepland stond. Beiden werkten fantastisch en de sessie heeft heel veel opgeleverd. Ik kan niet wachten om de methodiek op meer plekken toe te gaan passen."

Irith Koster, TACT adviseurs

"De Action Planning training geeft heel praktisch handen en voeten aan het co-creatief in beweging krijgen van groepen. Waardevolle dag waarna je met kennis en kunde aan de slag kunt!"

Edo van der Kuur, Adviseur Berckeley Square

"In februari volgde ik de ToP training van ICA en een week later heb ik de methodieken in praktijk gebracht. Het was een groot succes. De ORIB maakte de dag een 'complete dag' met van begin tot eind een echte structuur en met mijn team heb ik de Consensus Workshop gedaan. Mensen vonden het creatief, voelden zich uitgedaagd en er kwamen mooie dingen uit die we direct hebben omgezet in ACTIE!"

Annelies Esveld, Begeleider Individueel Wonen, Regio Nijmegen

“Volg de ToP trainingen als je een groep mensen echt concreet wil ondersteunen, zodat men komt tot concreet plan waarover zij volledig eigenaarschap hebben.”

Lysbeth Nicolai, Opbouwwerker, Achtkarspelen Kearn Welzijn