Algemene voorwaarden ICA Nederland  | Privacy Statement  |  © 2020 door ICA Nederland

Facilitatie Trainingen

 

Faciliteren kun je leren.. met de Technology of Participation

Tijdens onze facilitatie trainingen maak je kennis met de beproefde Technology of Participation (ToP®) methodiek. De ToP® methodiek bestaat uit een verzameling innovatieve en praktische instrumenten. Waardoor groepen tot echte gezamenlijke besluitvorming en uitvoering van plannen komen, waaraan ieder individu actief heeft bijgedragen. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag tijdens de training om de methodiek jezelf eigen te maken. De ToP® methodiek is waardevol voor bestaande teams én daar waar verschillende belanghebbenden (van diverse organisaties) bij elkaar komen. Want samenwerken, teamgevoel en eigenaarschap ontwikkelt de ToP® benadering onderweg.

Is een ToP® training iets voor mij?

De ToP® training is geschikt voor iedereen die op effectieve en participatieve wijze groepen mensen begeleidt (of wil leren begeleiden) en daar concretere handvaten voor wil. Onze training biedt concrete handvaten om op effectieve en participatieve wijze groepen te faciliteren. De ToP® methodes  zijn een krachtige instrumenten voor groepen  die op een innovatieve en productieve manier samen willen bedenken, plannen maken en actie ondernemen.

De methodes zijn geschikt voor zowel een formele als informele setting. Denk aan teamleiders, jongeren, buurtconsulenten, trainers, dagvoorzitters, groepsfacilitators, project- en programmaleiders, jongerenwerkers, consultants en adviseurs die met groepen werken.

 

ToP® Training Basis Group Facilitation Methods

Werk je met teams of groepen of begeleid je bijeenkomsten en wil je (nog) betere resultaten behalen? Onze basistraining biedt concrete handvaten om op effectieve en participatieve wijze groepen te faciliteren. Tijdens deze tweedaagse training maak je kennis met de conversatie methode (ORID) en de consensus workshop. In deze training leer je de kern-vaardigheden van het faciliteren. De training is praktisch, hands-on en de twee methodes bieden concrete handvatten die de deelnemers direct kunnen toepassen in hun werksituatie. 

De ToP® Action Planning Training

De Action Planning is dé ToP® methode als je met groepen een gezamenlijk resultaat wil neerzetten. Inclusief en participatief. Of je nu een bestaand team bent met een gezamenlijk belang of met verschillende partijen aan tafel zit met ieder eigen belangen (multi-stakeholder projecten). Of het nu gaat om het gezamenlijk neerzetten van een wijkfeest of het realiseren van een bouwproject. Deze methode helpt teams en groepen om tot een gezamenlijke en realistische planning te komen. 

De ToP® Wall of Wonder Training

Deze praktische methode helpt om gestructureerd op zoek te gaan naar lessen uit het verleden om een leidraad te creëren voor de toekomst.  Gezien de methode niet-oordelend is kunnen mensen objectief kijken naar hun ervaringen, tevens is er erkenning voor de inspanningen die het heeft gekost om op dit punt te arriveren, wat ervoor zorgt ervoor dat het verleden kan worden afgesloten. Zowel prestaties en tegenslagen onthullen kritische lessen die kunnen worden toegepast op toekomstige plannen.

De ToP® Participatory Strategic Planning Training

De Participatory Strategic Planning is een praktische methode om eigenaarschap en commitment in een groep te stimuleren en tot consensus te komen over de weg voorwaarts. Een aanpak gericht op consensus vorming dat een groep helpt om samen te bepalen hoe zij willen dat hun gemeenschap of organisatie zich over de komende jaren ontwikkelt. Om tot consensus te komen over de strategische richtingen en commitment op te nemen acties. 

Trainingen op maat

In de afgelopen (30!) jaar hebben we voor vele verschillende partners trainingen en workshops op maat ontwikkeld. Neem voor jouw specifieke wensen contact met ons op via info@icanederland.nl.

"Leren faciliteren met een gemak en kracht dat commitment creëert"
Wat onze klanten zeggen:

"Het was geweldig, jullie training. Wij hebben dinsdag meteen zowel de ORIB als de Consensus workshop toegepast op ons eigen team, voor een strategiebijeenkomst die al gepland stond. Beiden werkten fantastisch en de sessie heeft heel veel opgeleverd. Ik kan niet wachten om de methodiek op meer plekken toe te gaan passen."

Irith Koster

TACT adviseurs

"De Action Planning training geeft heel praktisch handen en voeten aan het co-creatief in beweging krijgen van groepen. Waardevolle dag waarna je met kennis en kunde aan de slag kunt!"

Edo van der Kuur

Adviseur Berckeley Square

"In februari volgde ik de ToP training van ICA en een week later heb ik de methodieken in praktijk gebracht. Het was een groot succes. De ORIB maakte de dag een 'complete dag' met van begin tot eind een echte structuur en met mijn team heb ik de Consensus Workshop gedaan. Mensen vonden het creatief, voelden zich uitgedaagd en er kwamen mooie dingen uit die we direct hebben omgezet in ACTIE!"

Annelies Esveld

Begeleider Individueel Wonen, Regio Nijmegen

“Volg de ToP trainingen als je een groep mensen echt concreet wil ondersteunen, zodat men komt tot concreet plan waarover zij volledig eigenaarschap hebben.” 

Lysbeth Nicolai

Opbouwwerker, Achtkarspelen Kearn Welzijn

Please reload