top of page
P1090418_edited.jpg

Facilitatie Trainingen

 

Faciliteren kun je leren

Wil jij weten hoe je interactieve bijeenkomsten ontwerpt, inspiratie krijgen over welke interactieve werkvormen je daarvoor kunt inzetten en meer leren over groepsdynamische processen?  Volg dan onze trainingsreeks; bedoeld voor iedereen die team,- of groepsbijeenkomsten op een effectievere en participatieve wijze wil begeleiden en daarvoor op zoek is naar handvatten en inspiratie. Na ieder blok staan de trainers tot jouw beschikking om gezamenlijk bijeenkomsten te ontwikkelen, jouw klankbord te zijn en indien gewenst mee te lopen in jouw praktijk.

Faciliteren - de basis

We starten met onze visie op faciliteren en jouw rol als facilitator. Je leert de ToP®  Focused Conversation  kennen en toepassen, deze biedt je een stevige houvast voor het begeleiden van effectieve gesprekken, maar ook voor het opzetten van een waardevolle bijeenkomst. Tevens gaan we aan de slag met de ToP® Consensus Workshop, welke je concrete handvatten biedt om met een groep gestructureerd een resultaat te bereiken.  Je krijgt een internationaal erkend certificaat bij deelname.

Faciliteren - vervolg 

In deze training kijken we terug naar jullie ervaringen tot nu toe, leer je 2 nieuwe praktische methodes, verdiepen we je vaardigheden als facilitator en krijg je handvatten om jouw flip-overs er aantrekkelijker uit te laten zien. De ToP® Action Planning  (helpt om gezamenlijk een project duidelijk te krijgen en te plannen) en  de ToP® Wall of Wonder (waarmee je objectief naar gebeurtenissen en ervaringen uit het verleden kijkt, om ieders inspanningen te erkennen, prestaties en tegenslagen te onthullen en kritische lessen voor de toekomst te trekken). Je krijgt een internationaal erkend certificaat bij deelname.

Lewis Deep Democracy - level 1

Wil je kennismaken met de methode om de volle potentie en wijsheid binnen een groep naar boven te krijgen en te benutten en leren werken met de praktische 5-stapsmethode om dat proces te begeleiden? Deep Democracy is bedoeld voor iedereen die met dynamiek binnen groepen te maken heeft. In level 1 wordt de theorie van Deep Democracy behandeld. Daarnaast krijg je de volledige toolset aangereikt om in de praktijk aan de slag te kunnen. In elk volgend level werk je aan een verdere uitbreiding van je skills als facilitator. Je wordt door Lewis Deep Democracy gecertificeerd bij deelname.

Lewis Deep Democracy - level 2 en 3

Heb je de smaak te pakken en wil je deze methode meer eigen maken, doe dan mee aan:

  • Level 2 waarin je o.a. de 5-stappen voor besluitvorming vanuit de rol als leider en/of facilitator leert toepassen. Een gesprek leert begeleiden waarin je zelf een belang hebt en aan de slag gaat met het in kaart brengen van groepsdynamiek middels role-mapping.

  • Level 3 waarin we aan de slag met methoden & vaardigheden om groepen waar diepere emotionele zaken en conflicten spelen op diep democratische wijze te kunnen begeleiden.

Kijk voor meer informatie hier.

Trainingen op maat

In de afgelopen 20 jaar hebben we voor vele verschillende partners trainingen en workshops op maat ontwikkeld. Neem voor jouw specifieke wensen contact met ons op via info@icanederland.nl.

"Leren faciliteren met een gemak en kracht dat commitment creëert"

Wat onze klanten zeggen:


"Het was geweldig, jullie training. Wij hebben dinsdag meteen zowel de ORIB als de Consensus workshop toegepast op ons eigen team, voor een strategiebijeenkomst die al gepland stond. Beiden werkten fantastisch en de sessie heeft heel veel opgeleverd. Ik kan niet wachten om de methodiek op meer plekken toe te gaan passen."

Irith Koster, TACT adviseurs

"De Action Planning training geeft heel praktisch handen en voeten aan het co-creatief in beweging krijgen van groepen. Waardevolle dag waarna je met kennis en kunde aan de slag kunt!"

Edo van der Kuur, Adviseur Berckeley Square

"In februari volgde ik de ToP training van ICA en een week later heb ik de methodieken in praktijk gebracht. Het was een groot succes. De ORIB maakte de dag een 'complete dag' met van begin tot eind een echte structuur en met mijn team heb ik de Consensus Workshop gedaan. Mensen vonden het creatief, voelden zich uitgedaagd en er kwamen mooie dingen uit die we direct hebben omgezet in ACTIE!"

Annelies Esveld, Begeleider Individueel Wonen, Regio Nijmegen

“Volg de ToP trainingen als je een groep mensen echt concreet wil ondersteunen, zodat men komt tot concreet plan waarover zij volledig eigenaarschap hebben.”

Lysbeth Nicolai, Opbouwwerker, Achtkarspelen Kearn Welzijn

Trainingsdata

 

Lewis Deep Democracy  - level 1 

9 & 10 November 2023 - Ermelo

Lewis Deep Democracy - level 2 

7 & 8 december 2023 - Amsterdam 

Lewis Deep Democracy - level 3
14 & 15 maart 2024 - Amsterdam

Faciliteren -  basis & vervolg

Op aanvraag

Kosten

 

 De kosten zijn € 750,- per training, bij afname van 2 trainingen € 725,- en vanaf 3 trainingen € 695,- per training (excl. btw). 

 

Mocht het financieel niet haalbaar voor je zijn en je wilt wel graag deelnemen, neem dan contact met ons op.

bottom of page