top of page

Procesbegeleiding

WP_20171201_15_13_43_Pro.jpg

Procesbegeleiding

 

Goede procesbegeleiding is cruciaal voor een succesvol resultaat. Projecten waarin verschillende stakeholders, belangen of visies bij elkaar komen zijn al snel complex. Hoe zorg je ervoor dat ieders stem gehoord wordt, er gezamenlijke en inclusieve plannen gemaakt worden? Hoe zorg je voor een stevige en participatieve start of vervolg van een project? ICA Nederland heeft ervaren procesbegeleiders die in staat zijn mensen en plannen aan elkaar te verbinden waardoor iedereen eigenaarschap voelt.

 

Samen naar nieuwe oplossingen

In de begeleiding van groepen is een optimale samenwerking de basis van succes, het behalen van resultaten en te groeien als groep. Doordat de methodieken die ICA Nederland gebruikt in procesbegeleiding ruimte geven aan ieder individu om zijn of haar expertise en wijsheid in te brengen ontstaan nieuwe en gedragen oplossingen.

 

Focus voor resultaat en doel

De procesbegeleider neemt de verantwoordelijkheid voor het 'hoe' en begeleiden de groep om optimaal bruikbare resultaten te realiseren. Het team kan zich daardoor volledig richten op de inhoud van de bijeenkomst: het resultaat of doel waar zij gezamenlijk naartoe werken.

 

Ervaring in onderwijs, bedrijfsleven en overheid

ICA Nederland heeft ruime ervaring met procesbegeleiding in verschillende omgevingen: van interne teamsessies tot nieuw te vormen teams, en van bewonersgroepen tot multi stakeholder samenwerkingen. En in diverse organisaties: van welzijnsorganisaties en NGO's tot het bedrijfsleven en de overheid. Zoals de Haagse Hogeschool ( Faculteit Gezondheid, Voeding & Sport), Prorail, Welzijnsorganisaties Wijk & Co, Hanze Hogeschool (Interculturele en International Communication), Kearn Welzijn en sociale initiatieven zoals Buurtbuik.

 

​Nieuwsgierig naar onze aanpak en mogelijkheden voor procesbegeleiding? Neem contact met ons op.

"De procesbegeleiders richten zich op de 'hoe' van het proces, zodat de groep zich volledig kan richten op de inhoud  (wat willen we bereiken)"

Wat onze klanten zeggen:

 

Anke van Hazendonk, Haagse Hogeschool: "Jeske en Mara zijn in staat om een team vanuit eigenaarschap in beweging te krijgen. Door zelf niet op de voorgrond te treden, maar de kwaliteiten van de individuen binnen het team te zien en te erkennen. Ze bezitten de expertise om ieder teamlid vanuit individuele kracht en expertise deel te laten nemen aan het team om gezamenlijke doelen te stellen en te verwezenlijken. Ze zijn uniek in het regiseren van openheid, structuur, kwetsbaarheid, waardoor een team onder hun vleugels zelf leert (uit)vliegen!"


Leo Noteborn, Dock: "ICA Nederland heeft ons team verschillende keren begeleid in diverse sessies. Binnen deze sessies stond zowel overzicht als inhoud van ons werk centraal en zijn we begeleid in het geven van constructieve feedback op elkaar en het stellen van verdiepende vragen om tot de kern van onze opdracht te komen. Dankzij de begeleiding met veel positieve energie, scherpe vragen en blik van buiten waren de sessies niet alleen goed voor het ons werk, maar ook leuk en brachten ons als collega’s weer dichterbij elkaar." 

Bastiaan Sommeling, Prorail: “De begeleiding door ICA tijdens een aantal PSU’s (project start-ups) heb ik ervaren als een hele fijne combinatie van structuur en vrijheid. Door stil te staan bij wat geweest is en daarna de blik op de toekomst te richten ontstaat commitment met een mooie fundering. ICA onderscheidt zich daarbij door op het niveau boven de inhoud scherpe en juiste vragen te stellen zodat verschillen inzichten en prioriteiten helder worden." 

bottom of page