ToP® Training Group Facilitation Methods 

De participatieve Technologies of Participation (ToP® methodiek) biedt effectieve en praktische handvaten om met groepen succesvolle activiteiten te organiseren, projecten op te zetten en veranderingsprocessen te ondersteunen. Alle ToP® methodes maken op een creatieve en gestructureerde manier gebruik van de aanwezige kennis, vaardigheden en inzichten van álle groepsleden. Actieve deelname, een gemeenschappelijk doel, commitment, eigenaarschap en consensus bij de hele groep is het resultaat. 
 

Er zijn vijf ToP® methodes, in deze basistraining komen er twee aan bod. Deze twee, ‘Focused Conversation’ en de ‘Consensus Workshop’ vormen de basis voor de andere drie: de ‘Wall of Wonder’, de ‘Action Planning’ en de ‘Participatory Strategic Planning’. 

 
Inhoud en opzet van de workshop

In deze training leer je kernvaardigheden van faciliteren. De training is praktisch, hands-on en de twee methodes bieden concrete handvatten die de deelnemers direct kunnen toepassen in hun werksituatie. 

 

De twee methodes die in deze workshop aan bod komen: 

  • Focused Conversation methode (discussiemethode): deze methode geeft deelnemers een heldere structuur voor effectieve communicatie waardoor iedereen in een groep actief deelneemt. Het stimuleert het delen van ervaringen en geeft waardevolle nieuwe inzichten en perspectieven. Praktische toepassingen van deze methode zijn o.a. het bespreken en evalueren van lastige onderwerpen.

  • Consensus Workshop methode: deze methode zorgt voor een gestructureerd proces waardoor je alle creatieve ideeën, kennis en ervaringen in de groep naar boven haalt. Je integreert zowel de rationele als de intuïtieve aanpak voor het oplossen van problemen en bouwt o.a. consensus (bijvoorbeeld over het doel dat je samen wilt bereiken), commitment en teamspirit in een groep.  

Deelnemer: "Deze training geeft heel praktisch handen en voeten aan het co-creatief in beweging krijgen van groepen. Waardevolle training waarna je met kennis en kunde direct aan de slag kunt!"

ToP®Training 

Basis GFM

ToP® Training

Action Planning

ToP® Training

Wall of Wonder 

ToP® Training

Strategic Planning