Algemene voorwaarden ICA Nederland  | Privacy Statement  |  © 2020 door ICA Nederland

Ons bestuur

 

Judith van den Boogert 
Bestuur 
"Sinds 2010 ben ik betrokken bij het werk van ICA, zowel internationaal als in Nederland. Als onafhankelijk mediator en trainer conflicthantering bij Instituut Clingendael ervaar ik steeds weer hoe bruikbaar de methodieken van ICA zijn in het werken met groepen. Zelfs als ze met elkaar in conflict zijn. Het gevoel van eigenaarschap en vertrouwen dat de groep hiermee creëert is niet alleen essentieel in het ontrafelen van conflicten, maar binnen vele contexten waardevol. Dat maakt de vijf ToP-methoden zo toegankelijk en bruikbaar in veel verschillende sectoren. Vanuit bestuur draag ik graag bij aan het verder ontwikkelen en professionaliseren van ICA in Nederland."
Marco van Westerlaak 
Bestuur 
"Toen ik voor het bestuur van ICA Nederland gevraagd werd, hoefde ik niet lang na te denken. Het is altijd leuk om nieuwe initiatieven te ondersteunen en dat geldt voor ICA in het bijzonder. Het gebeurt niet vaak dat je zo'n enthousiaste groep tegenkomt als de voortrekkers van ICA. Tel daarbij op de krachtige methodiek en het belang van participatie in de huidige samenleving en een succesformule is geboren. Naast een boeiende baan als directeur bij een welzijnsorganisatie, ben ik blij dat ik een klein steentje aan deze organisatie kan bijdragen."
Edo van der Kuur  
Bestuur 
"Ik heb ja gezegd tegen het bestuur van ICA omdat ik ervan overtuigd ben dat er behoefte is aan het brengen van positieve beweging in organisaties en mensen te activeren om zelf regie te pakken op hun eigen werk en leven. De methodieken van ICA dragen daaraan bij. De mogelijkheden van ICA liggen wat mij betreft in het brengen van  handzame methodieken voor co-creatie. Daar waar structuren, protocollen en gewoonten in de weg komen te staan van de bedoeling van een organisatie is een ander paradigma nodig. Een benadering en aanpak die inclusief is, uitgaat van de wijsheid van groepen mensen en tot stand komt met de mensen die het primaire proces vormgeven. Die behoefte is aanwezig, maar het handelingsperspectief niet altijd. ICA kan een rol spelen als katalysator van anders denken en anders werken." 
Jonathan Dudding
Adviseur 
"I've been involved with ICA internationally since 1992 and worked with ICA's in Zambia an Kenya before co-initiating ICA:UK in 2000. Initially in the role of Director of International Programmes and currently as Director. ICA:UK and ICA Netherlands have had a long and productive history of collaboration, particularly during the time when we were both running programmes to train volunteers wanting to work overseas and, more recently, in sharing our knowledge of ToP training. I am delighted to be able to continue that relationship in my role as Advisor and to bring my wider knowledge of the ICA International network to support ICA Netherlands in its growth and development."