top of page

Wie zijn wij?

 

Jeske de Kort

Jeske de Kort

Trainer en Facilitator "In de huidige cultuur van participatie worden mensen op vele plekken gevraagd om deel te nemen aan het oplossen van problemen, planning en besluitvorming. Het is echter niet zo eenvoudig om participatie te optimaliseren, betrokkenheid te stimuleren en zinvolle acties te katalyseren. Door de inzet van praktische (ToP) methodes en werkvormen ontwikkelen we gezamenlijk realistische plannen en ontstaat er een breder begrip voor elkaar en de te nemen beslissingen."

Mara Verduin

Mara Verduin

Trainer en Facilitator "Het unieke aan de ICA methodieken is dat zij echt ruimte maken om met elkaar aan de slag te gaan; alle perspectieven te horen (te divergeren) en op inclusieve wijze te komen tot besluiten & actie (te convergeren). Daarbij zijn ze ook gewoon ontzettend praktisch en gestructureerd. Dat maakt ze toegankelijk voor iedereen die met groepen werkt en meer participatief aan de slag wil."

Jonathan Dudding

Jonathan Dudding

Adviseur "I've been involved with ICA internationally since 1992 and worked with ICA's in Zambia an Kenya before co-initiating ICA:UK in 2000, where I am currently the director. ICA:UK and ICA Netherlands have had a long and productive history of collaboration. I am delighted to be able to continue that relationship in my role as Advisor and to bring my wider knowledge of the ICA International network to support ICA Netherlands in its growth and development."

Judith van den Boogert

Judith van den Boogert

Voorzitter "Als onafhankelijk mediator en trainer conflicthantering bij Instituut Clingendael ervaar ik steeds weer hoe bruikbaar de methodieken van ICA zijn in het werken met groepen. Zelfs als ze met elkaar in conflict zijn. Het gevoel van eigenaarschap en vertrouwen dat de groep hiermee creëert is niet alleen essentieel in het ontrafelen van conflicten, maar binnen vele contexten waardevol. Dat maakt de vijf ToP-methoden zo toegankelijk en bruikbaar in veel verschillende sectoren."

Edo van der Kuur

Edo van der Kuur

Secretaris "Ik ben ervan overtuigd ben dat er behoefte is aan het brengen van positieve beweging in organisaties en mensen te activeren om zelf regie te pakken op hun eigen werk en leven. De methodieken van ICA dragen daaraan bij. Een benadering en aanpak die inclusief is, uitgaat van de wijsheid van groepen mensen en tot stand komt met de mensen die het primaire proces vormgeven. ICA kan een rol spelen als katalysator van anders denken en anders werken."

Marco van Westerlaak

Marco van Westerlaak

Penningmeester “Het gebeurt niet vaak dat je zo'n enthousiaste groep tegenkomt als de voortrekkers van ICA. Tel daarbij op de krachtige methodiek en het belang van participatie in de huidige samenleving en een succesformule is geboren. Naast een boeiende baan als directeur bij een welzijnsorganisatie, ben ik blij dat ik een klein steentje aan deze organisatie kan bijdragen."

bottom of page